Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 8 – det danske bilmarked

02.03.2022
I disse turbulenter tider var brugtbilmarkedet relativt stabilt i uge 8, og samlet tegner februar som solid i alle nøgletal, og dermed fortsætter tendenserne fra januar måned. Det betyder desværre også, at udbudssituationen er ikke forbedret, og der er ingen tegn på, at dette vil ske på kort og mellemlang sigt. Reelt er udbuddet af relevante biler begrænset i blandt mikrobilerne, MPV-modellerne og de nyere benzinbiler generelt. Det får forbrugerne til at kigge efter alternativer, og dermed får plug-in hybriderne og elbiler forstærket interessen rundt omkring dem. I sidste uge var udbudsudviklingen for de to drivlinier stabil.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 8 2022:
AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset for uge 8 steg en smule til indeks 112. Udbuddet af B2B biler lidt højere end i uge 7 på indeks 110. Selvom vinterferien er ovre er der fart på bilhandlen på B2B markedet. Februar tegner samlet til at blive en stor måned på B2B til trods for leverings vanskeligheder flere steder. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler. Der er stadig færre biler på vej ind da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres forsat rigtig mange biler og vores crossboarder salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. Ligeledes er det værd at bemærke hvor stor forskel der er på supplychain udfordringerne fra mærke til mærke, i det nogle mærker fortsat får udleveret biler.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
I de seneste uger har mange billøbere været ude at se på bil, men også søgt efter biler på internettet samt for at få deres egen bil vurderet. Det betyder også et stigende online aktivitet fra forbrugere som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.