Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 6 – det danske bilmarked

17.02.2022
Efter den hektiske start på året, har udviklingen på brugtbilmarkedet været stabil i de seneste par uger. Der er ikke nogle af de fire nøgletal, som vi beskriver, der ændret sig markant i uge 5 og 6. Det vil sige, at der fortsat er et højt antal besøgende på Bilbasen, liggedagene er lave og udbuddet er stabilt, endda ikke faldende for første gang i uge 6.
Det er fortsat de elektriske biler, der forholdsvist løber med interessen i form af søgninger og visninger. På udbudssiden, så er antallet af plug-in hybrider og elbiler stabilt med ca. 3.900 elbiler til salg og godt 4.000 plug-in hybrider.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 6 2022:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset forblev i uge 6 på samme niveau som uge 5 på indeks 110. Udbuddet af B2B biler ligger lidt lavere end i uge 5 på indeks 107. Februar er startet op i samme høje gear som januar måned til trods for leveringsvanskeligheder flere steder. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler. Der er stadig færre biler på vej ind, da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres fortsat rigtig mange biler, og vores crossboarder salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid og elbiler på auktionerne. Ligeledes er det værd at bemærke hvor stor forskel der er på supplychain udfordringerne fra mærke til mærke, i det nogle mærker fortsat får udleveret biler.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

Februar har indtil videre en travl måned. Det betyder også et stigende online aktivitet fra forbrugere, som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.