Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 5 – det danske bilmarked

09.02.2022
Udbuddet af brugte biler er faldet 4,2% i årets første fem uger. Og dét ud fra et lavt udgangspunkt. Antallet nyere biler under fire år fra første registrering er faldet 6,9%, benzinbilerne er der blevet 7,6% færre af. Det er kritisk for brugtbilmarkedet, at udbuddet er så lavt, og udfordringen understreges af, at markedssituationen er den samme i hele Europa, ja globalt. Dermed er der ikke udsigt til at udbudssituationen ændrer sig på kort og mellemlang sigt.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 5 2022:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset forblev i uge 5 på samme niveau som uge 4 på indeks 110. Udbuddet af B2B biler ligger på niveau med uge 4 på indeks 109. Februar er startet op i samme høje gear som januar måned til trods for leveringsvanskeligheder flere steder.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler. Der er stadig færre biler på vej ind, da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres fortsat rigtig mange biler og vores crossboarder salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid og elbiler på auktionerne. Ligeledes er det værd at bemærke hvor stor forskel, der er på supplychain udfordringerne fra mærke til mærke, i det nogle mærker fortsat får udleveret biler.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Januar har været en travl, og god måned for mange med  nytårskur. Det betyder også et stigende online aktivitet fra forbrugere, som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.