Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 4 – det danske bilmarked

02.02.2022

Udviklingen i antallet af brugte biler til salg fortsætter med at falde. 

I korte træk: Der var 799.000 besøgende i uge 4, og interessen for brugtbiler er virkelig kommet godt i gang i 2022. Udbuddet faldt til 50.300 biler i alt, liggedagene er nede på 42 dage i snit. Der var 1.288 prisrettelser med 8.032 kr i snit i nedsættelse.

På ét år er udbuddet svundet ind med ca. 9.000 biler eller 16%. Det bliver endnu mere udpræget, når af nyere brugte biler under fire år fra første registrering, der er reduceret med 26% på tolv måneder, og for benzinbiler med det aldersspænd er reduktionen på 31%. De to elektriske drivlinier; plug-in hybrider og rene elbiler er de eneste, der er steget i udbud, senest i sidste uge, hvor udbuddet steg med 200 biler, dermed er udbuddet overordnet fordoblet af de elektriske drivlinier. Stort set alle af de nytilkomne er under 12 måneder gamle.

Ellers så fortsætter de øvrige tendenser - liggedagene er lave, antallet af besøgende på Bilbasen holder et meget højt niveau - og i det perspektiv er det tankevækkende, at antallet af prisrettelser er stigende.Markedsinput fra AUTOproff for uge 4 2022:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
2022 fortsætter den gode stigning i prisindekset, og i sidste uge på lå det på indeks på 110, som er to point over niveauet for uge 3, og udbuddet af B2B biler ligger på niveau uge 3 på indeks 109. Generelt har januar været en meget travl måned og der er handlet mange B2B biler.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler. Der er stadig færre biler på vej ind, da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres forsat rigtig mange biler og vores crossboarder salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid- og elbiler på auktionerne. Ligeledes er det værd at bemærke, hvor stor forskel der er på supplychain udfordringerne fra mærke til mærke, i det nogle mærker fortsat får udleveret biler.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Januar har været en travl og god måned for mange med  nytårskur. Det betyder også et stigende online aktivitet fra forbrugere som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.