Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 3 – det danske bilmarked

19.01.2022

Besøgstallene brager i vejret, og det er jo alt andet lige positivt i forhold til forbrugernes interesse for brugtbilmarkedet. Men de leder længere efter relevante biler, og får flere og flere udfordringer i forhold til at finde den rigtige bil - til den rigtige pris, for udbuddet fortsætter med at falde, og nu er der kun lige over 50.000 biler til salg. Den eneste drivlinie, der fortsætter med at stige er elbilerne, og vi har nu godt 3.700 til salg på Bilbasen. Dermed nærmer udbuddet af brugte elbiler sig antallet af plug-in hybrider. Og det er positivt. I forhold til konsekvenserne af den massive interesse, så er det en direkte konsekvens, at liggedagene falder i alle segmenter og er nu nede på 42 dage i snit og 32 dage for de mest populære.

Samlet har starten på brugtbilåret 2022 været en direkte forlængelse af de tendenser vi så i andet halvår af 2021.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 3 2022:
AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
2022 fortsætter den gode stigning i prisindekset, og  i sidste uge på lå det på indeks på 108, som er to point over niveauet for uge 2, og udbuddet af B2B biler ligger igen lidt højere end i uge 2 på indeks 109.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler. Der er stadig færre biler på vej ind da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres forsat rigtig mange biler og vores crossboarder salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. Ligeledes er det værd at bemærke hvor stor forskel der er på supplychain udfordringerne fra mærke til mærke, i det nogle mærker fortsat får udleveret biler.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Det er januar og dermed nytårskur hos mange forhandlere. Det betyder også et stigende online aktivitet fra forbrugere som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.