Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 13 – det danske bilmarked

20.04.2022
Brugtbilmarkedets nøgletal er præget af stabilitet. Udbuddet steg marginalt med godt 100 biler i sidste uge, elbiler og plug-in hybrider faldt i antal, benzin- og dieselbiler det modsatte. Liggedagene holdt niveau, og antallet af prisrettelser faldt for første gang i antal og nominelt i nogle uger. Det er dog interessant, at på trods af en stor mængde nyoprettede elbiler, så falder udbuddet af dem fortsat. Det indikerer et meget højt antal solgte elbiler i de seneste uger, hvor salget stiger fordi forbrugerne skifter fra benzin- og dieselbiler på grund af de høje priser til især elbilerne.
I månedsrapporten for marts måned, hvor vi udover analysen af det danske marked også kigger på udbudssituationen på en række udenlandske markedspladser, for at sammenligne den danske markedsudvikling med bl.a. den tyske, franske, italienske og svenske.
Nedenfor er et link til Bilbranchens seneste udgivelse af Tendens, hvor vi bidrager med data om brugtbilmarkedet. Udbudsindikatorens værdier indikerer, at de grundlæggende vilkår for brugtbilmarkedet ikke ændrer sig i de kommende måneder og ind i 2023. Se mere her: