Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 1 – det danske bilmarked

18.01.2022

Hermed den første ugerapport for en hel uge i 2022. Året er startet med et solidt niveau for de fire nøgletal. Det er bekymrende, at udbuddet af brugte biler generelt er faldet tre uger i træk i en situation med lavt antal biler i forvejen. Dog skal det noteres, at udbuddet af brugte elbiler fortsætter med at stige, mens antallet af plug-in hybrider er stabilt, og har været det i seks uger i træk. Der er nu over 3.400 brugte elbiler til salg. 

Markedsíndsigter fra AUTOproff, uge 1, 2022:
AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i årets første uge på indeks på 105, som er 2 procentpoint over niveauet for uge 52, og udbuddet af B2B biler ligger igen lidt højere end i uge 52 på indeks 105

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler. Der er stadig færre biler på vej ind da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres fortsat rigtig mange biler og vores crossboarder-salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid og elbiler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Det er januar og dermed nytårskur hos mange forhandlere. Det betyder også et stigende online aktivitet fra forbrugere, som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.