Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 8 – det danske bilmarked

03.03.2021

I uge 8 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. Det interessante er, at efterhånden er hele udbuddet af plug-in hybrider i premium-segmentet stort set rettet i pris, og det præger især antallet af rettelserne i uge 8. I alt er næsten 90% af alle premium plug-in hybrider rettet i pris, nogle endda flere gange.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 92,7 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 91.

Det generelle prisindeks er i 98,1. Der blev rettet godt  2.400 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 462 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 8 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset ligger i samme niveau som i uge 7 på indeks 105.Udbuddet af B2B biler stiger stadig en smule i den forgangne uge, men vi er endnu ikke på det normale niveau, da vi stadig ligger på ca. 93% af det normale udbud.  Dette er begrundet af de faldende udleveringer af nye biler, men vi mærker dog at der igen udleveres flere nye biler igen, og at nogle producenter ikke er så hårdt ramt på leveringstiden.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, men det lavere udbud som følge af de manglende nyvognsudleveringer betyder et skævt forhold mellem udbud og efterspørgsel. Vi mærker hver uge en stigende interesse for at deltage i vores internationale auktioner med biler fra andre europæiske lande. Vi mærker en stigning i importen af hybrid biler fra primært Tyskland til hhv. Danmark og Holland.  

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Uge 8 gik SOLGT.COM online med deres C2B modul på www.bilbasen.dk og www.dba.dk. Ligeledes er der implementering af flere C2B sider hos en lang række forhandlere, og i kombination med online demonstrationer og fremvisninger har vi oplevet en kraftig stigning i antallet af afgivne garantipriser, og i den forgange uge har vi været oppe på indeks 110.