Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 6 – det danske bilmarked

17.02.2021

Udbuddet stagnerede i uge 6, mens antallet af prisrettelser holder et højt niveau – både i antal og nominel værdi, ligesom liggedagene holder et højt niveau. Det vidner om et generelt lavere niveau af aktivitet på brugtbilmarkedet, end vi så i efteråret 2020. I uge 6 var der fortsat en høj grundlæggende interesse for brugtbilmarkedet i form af antallet af besøgende på Bilbasen.

I uge 6 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. Det interessante er, at efterhånden er hele udbuddet af plug-in hybrider i premium-segmentet stort set rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr. er prisindekset nede i 93,1og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 91,6.

Det generelle prisindeks er i 98,4. Der blev rettet tæt på 2.400 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 412 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo. Dermed fortsætter prisrettelserne i premiumsegmentet det høje niveau, set i forhold til deres nominelle andel af markedet.

Og prisrettelserne har fortsat ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler.

Markedskommentar fra Autoproff for uge 6, 2021

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset er steget en smule til indeks 106. Udbuddet af B2B biler er steget en smule i den forgangne uge, og er nu på et niveau på ca. 90% af det normale udbud.  Dette er begrundet af de faldende udleveringer af nye biler, men vi mærker dog, at der igen udleveres flere nye biler igen, og at nogle producenter ikke er så hårdt ramt på leveringstiden.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, men det lavere udbud som følge af de manglende nybilsudleveringer betyder et skævt forhold mellem udbud og efterspørgsel. Vi har i den forgange uge og denne uge et større udbud, og et godt salg af brugte hybrid- og elbiler fra vores andre markeder til hhv. Danmark og Holland. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Online demonstrationer og fremvisninger er nu blevet hverdag hos de danske bilforhandlere, og derfor er vi tæt på normale niveauer for garantipriser, og i den forgange uge har vi igen været oppe på indeks 100. Der er ligeledes et øget antal vurderinger på de C2B sites vi supporterer, hvilket viser at privatkunderne er i markedet, men blot i en digital proces.