Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 51 – det danske bilmarked

12.01.2022
Momentet på brugtbilmarkedet holdt niveau i uge 51 på trods af travlheden med juledagene. Der var således et højt besøgstal på Bilbasen for en juleuge, og de øvrige nøgletal indikerer en høj omsætning.
Antallet af brugte elbiler fortsætter med at stige, men det flugter med interessen i det søgninger på såvel plug-in hybrider, men også elbiler fortsætter med at stige. Det samme gælder nyere diesel- og benzinbiler, og samlet medførte det, at liggedagene nu er nede på 45 dage i snit for det brede marked og 34 dage for de 20 mest omsatte modeller.
Alt i alt tegner året fortsat til at sætte rekord på en række parametre. Omsætning, reelle salg, liggedage, prisindeks og udbuddet af elektriske biler. 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 51 2021:
AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 105, en smule under niveauet for uge 50 og udbuddet af B2B biler ligger lidt højere i uge 51 i forhold til sidste uge på indeks 102.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi kan mærke at juleferien har betydet en stigende online aktivitet fra forbrugere som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.