Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 5 – det danske bilmarked

10.02.2021

Prisrettelser og udbud stiger fortsat, og liggedagene holder et højt niveau. Det vidner om et generelt lavere niveau af aktivitet på brugtbilmarkedet, end vi så i efteråret 2020. Der er dog fortsat en høj grundlæggende interesse for brugtbilmarkedet i form af antallet af besøgende på Bilbasen.

I uge 5 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. Det interessante er, at efterhånden er hele udbuddet af plug-in hybrider i premium-segmentet stort set rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 93,7 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 93,1.

Det generelle prisindeks er i 98,8. Der blev rettet tæt på 2.500 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 552 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo. Dermed fortsætter prisrettelserne i premiumsegmentet det høje niveau, set i forhold til deres nominelle andel af markedet.

Som i uge 5 er det ikke kun plug-in hybrid-modellerne i nyere årgange, der rettes ned i pris. Det samme sker for andre drivlinier på modellerne.

Og prisrettelserne har fortsat ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan også konstateres en begyndende tendens med prisrettelser i de ældre premiumbiler.

Markedskommentar fra Autoproff for uge 5, 2021

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset er forblevet på indeks 105. Udbuddet af B2B biler ligger nu på et stabilt niveau på ca. 85% af det normale udbud. Det er begrundet af de faldende udleveringer af nye biler, men vi mærker dog, at der igen udleveres flere nye biler igen, og at nogle producenter ikke er så hårdt ramt på leveringstiden.


UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, men det lavere udbud som følge af de manglende nyvognsudleveringer betyder et skævt forhold mellem udbud og efterspørgsel. Vi har i den forgange uge haft godt salg af brugte hybrid og elbiler fra vores andre markeder til hhv. Danmark og Holland.

 
GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Online demonstrationer og fremvisninger er nu blevet hverdag hos de danske bilforhandlere, og derfor er vi tæt på normale niveauer for garantipriser, og i den forgange uge har vi igen været oppe på indeks 100. Der er ligeledes et øget antal vurderinger på de C2B sites vi supporterer, hvilket viser at privatkunderne er i markedet, men blot i en digital proces.