Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 48 – det danske bilmarked

20.12.2021
Der er fortsat højt niveau i omsætningen på brugtbilmarkedet, og i særdeleshed i forhold til omsætningen af brugte, nyere elektriske biler. I de seneste uger er der solgt et rekordhøjt antal brugte elbiler og plug-in hybrider, og mens plug-hybrider er mere populære som nye, så overgår antallet af solgte elbiler dem på brugtbilmarkedet. En tendens vi har set udviklet i de seneste to måneder. Det gælder for begge drivlinier, at omsætningen af dem på brugtbilmarkedet sætter rekord måned for måned. Det vender vi tilbage til i morgen, når månedsrapporten for oktober måned forhåbentlig er færdig (der mangler stadig DMR-data for enkelte områder).
Ellers så virker brugtbilmarkedet ret stabilt. Liggetiderne har indtil videre sat sig på omkring 47 dage for biler under 96 måneder fra første reg dato, og de 20 mest omsatte modeller er 36 dage om at blive solgt. Elbilerne og plug-in hybriderne er for de mest populære modeller kun tre uger om at blive solgt, i enkelte tilfælde under 10 dage. Prisrettelserne steg nominelt, men faldt i antal, og endeligt er faldt det samlede udbud, drevet af et stort fald i ældre dieselbiler på godt 400 enheder i den seneste uge. 
Markedsinput fra AUTOproff:
AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 106, en smule under niveauet for uge 48, og udbuddet af B2B biler ligger på samme niveau som i sidste uge på indeks 101

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og elbiler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.