Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 47 – det danske bilmarked

01.12.2021
Uge 47 var kendetegnet af relative stabile tendenser på brugtbilmarkedet. Men det skal understreges, at niveauet fortsat er højt for alle nøgletal, og omsætningen indikerer at vi fortsat når en rekord i reelle handler i 2021. Der sælges fortsat et højt antal brugte, nyere elbiler og plug-in hybrider, og det er ikke ualmindeligt med liggedage på ned til én uge for de mest populære modeller. Derfor er det ikke overraskende, at liggedagene i snit falder med én dag til 47 dage. Dermed er liggetiderne generelt på brugtbilmarkedet faldet med 27% siden efteråret 2020.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 47 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 108, en smule under niveauet for uge 46 og udbuddet af B2B biler ligger på samme niveau som i sidste uge på indeks 101.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.