Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 44 – det danske bilmarked

10.11.2021

Det er et presset brugtbilmarkedet, som vi præsenterer nøgletal for. Og tendenserne omkring de elektriske biler fortsætter. I forhold til markedsforholdene giver det mening, at efterspørgslen stiger. Det kan vi se allerede i forhold til søgninger og visninger på Bilbasen, men det er åbenlyst vanskeligt for forhandlerne at finde biler til at matche efterspørgslen. Ellers så er markedet stabilt i forhold antal prisrettelser, besøgende, udbud - det er dog værd at notere sig, at liggedagene fortsætter takterne nedad.


Vi har netop offentliggjort en række indsigter i studiet Grønne Bilkøbere, og her er det helt evident, at paratheden til at købe elbiler og plug-in hybrider er højere nogensinde. I forhold til stort alle forhold virker bilkøberne afklarede, og det påvirker deres villighed til at købe en elektrisk bil. Samtidig bliver der flere og flere relevante biler med plug-in hybrid teknologi og især el-drivline, og samlet betyder det, at over halvdelen af de danske bilkøbere forventer at køre i en elektrisk bil omkring 2025.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 44, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 110, en smule over niveauet for uge 43  og udbuddet af B2B biler ligger på niveau med sidste uge på indeks 99


UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.