Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 39 – det danske bilmarked

06.10.2021

Mens markedsnoterne fra AUTOproff for uge 39 indikerer samme udvikling som beskrevet i sidste uge, så er der på udbudssiden af de elektriske biler virkelig sket noget i de sidste to uger. Efter at antallet af udbudte nyere elbiler faldt massivt i august og de første tre uger af september, så bliver der virkelig sat nyere elbiler til salg i et stort antal. Alene i sidste uge steg udbuddet med godt 250 enheder, og det på trods af, at der samtidig blev solgt et tilsvarende stort antal.

I starten af næste uge kommer månedsrapporten for september, men allerede nu kan vi afsløre, at såvel omsætning som prisudvikling fortsætter på et højt niveau.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 39, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 110, en del over niveauet for uge 38 (stigning på ét procentpoint), og udbuddet af B2B biler er faldet med yderligere ét procentpoint i forhold til sidste uge til indeks 96.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. Det mærkes tidligere, at der udleveres færre nye biler og dermed kommer der færre indbytningsbiler ind.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.