Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 38 – det danske bilmarked

04.10.2021

Der bliver fortsat omsat et højt antal brugte biler i Danmark, men B2B-nøgletallene fra AUTOproff for sidste uge, viser en bekymrende tendens. Udbuddet fortsætter med at falde og er nu i indeks 97, mens prisindekset steg med to procentpoint til 109. Priserne stiger altså i handlen mellem forhandlerne, og samtidig bliver der færre relevante biler.

Derfor er det særligt interessant at koble B2B-udviklingen med B2C-udviklingen, og her viser tallene fra Bilbasen og Bilinfo, at antallet af prisrettelser over mod forbrugerne nåede det højeste niveau efter sommerferien med over 2.000 prisrettelser, der ligeledes var på et højt nominelt niveau.

For de elektriske biler, som der er meget fokus på i øjeblikket, så faldt antallet af plug-in hybrider for første gang i mange uger, mens antallet af elbiler omvendt steg. Samlet kommer fortsat flere og flere elektriske biler til salg.

 
Markedsinput fra AUTOproff for uge 38, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 109, en del over niveauet for uge 37 (stigning på to procentpoint) og udbuddet af B2B biler er faldet med yderligere én procentpoint i forhold til sidste uge til indeks 97.


UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder, at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. Det mærkes tidligere at der udleveres færre nye biler og dermed kommer der færre indbytningsbiler ind.


GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.