Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 37 – det danske bilmarked

22.09.2021

Det samlede antal af elbiler er steget med 1,2 procent på én måned, men lige så interessant er det, at udbuddet af nyere elbiler under 12 måneder fra første registrering er faldet med 18% i samme periode. Med andre ord, så er der igen kommet gang i efterspørgslen efter nyere elbiler, der har været stagnerende hen over sommeren. For plug-in hybriderne, så gælder det, at såvel udbud som efterspørgsel stiger. Det er vurderingen, at efterspørgslen vil fortsætte i 2022 – også på trods af afgiftsændringerne på plug-in hybrider.

Derudover er det samlede antal af brugte biler steget seks uger i træk, om end at udbudsforøgelsen er marginal uge for uge.


Markedsinput fra AUTOproff for uge 37, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 107, en smule over niveauet for uge 36 og udbuddet af B2B biler er faldet med yderligere 1% point i forhold til sidste uge til indeks 98.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder, at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og elbiler på auktionerne. Det mærkes tidligere, at der udleveres færre nye biler og dermed kommer der færre indbytningsbiler ind.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.