Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 33 – det danske bilmarked

30.08.2021

Udbuddet af brugte har været på et stabilt om end lavt niveau de seneste fire uger. I uge 33 steg det marginalt, drevet af især plug-in hybrider. Det noterer Autoproff sig også i deres noter på markedet længere nede i ugerapporten. Langt de fleste af de tilkomne biler stammer oprindeligt fra det tyske marked, hvor støtteordningerne fortsat skærper interessen for biler. Men der er behov for mange flere biler, fordi interessen i form af besøg på Bilbasen er stigende og har været det i ugerne efter sommerferien. Med 715.000 besøgende i sidste uge, nåede antallet det højeste siden uge 15. Samtidig holder antallet af prisrettelser fortsat et lavt antal. Det er overordnet ældre biler, der sættes ned i pris.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 33, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Sommerferien er ved at være slut for de fleste, og uge 33 viser igen uge med fart på B2B salget. Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 105, en smule under niveauet for uge 32 og udbuddet af B2B biler er steget i forhold til sidste uge til indeks 104.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.