Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 31 – det danske bilmarked

20.08.2021

Det er nok ikke nogen overraskelse for aktørerne i branchen, at udbuddet af brugte biler er rekordlavt. Men et udbud på omkring 50.000 biler er helt ekstraordinært. Især når der fratrækkes de biler, som normalt ikke er eftertragtede. Det vil sige ældre bilmodeller, dieselbiler fra 2012 og tilbage samt ældre varebiler. Helt særligt er det i forhold til udbuddet af nyere benzinbiler. Her er udbuddet faldet med 60 % på ét år. Omvendt er antallet af nyere plug-in hybrider det højeste nogensinde, hvilket skyldes den velkendte import af bilerne fra især det tyske marked. Elbilerne holder samtidig i et stabilt niveau.

Udbudssiden af brugtbilmarkedet er altså under massiv pres. Det skyldes et fortsat højt brugtbilsalg, der i juli måned var godt ti procent lavere end juli 2020, der var blandt de højeste nogensinde i antal solgte biler. Så selv om brugtbilomsætningen faldt, så var den stadig på et højt niveau på tæt ved 50.000 transaktioner ifølge tal fra Danmarks Statistik.

 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 31, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Juli måned har været rigtig travlt. Der har ikke været det normale ferie nedgang, og juli måned har haft et niveau på højde med juni måned som var en stor B2B måned.  Prisindekset har i juli måned været på indeks på 107, og  udbuddet af B2B biler er steget lidt igennem juli måned.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok, da efterspørgsel hos forbrugerne er højt. Det betyder, at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Der er fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 135 for den forgangne uge.