Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 20 – det danske bilmarked

26.05.2021

Udbuddet af brugte biler er nu det laveste i de seneste tre år. Det medfører nogle bemærkelsesværdige ændringer i forbrugeradfærden. Det ses i antallet af søgninger på dieselbiler på Bilbasen, der nu er steget for sjette uge i træk. Markedslogikken er, at når de andre drivlinier er steget så meget i pris, eller udbuddet er så begrænset som det er, så søger forbrugerne igen på dieselbilerne, der er den drivlinie, der er forholdsvis billigst i øjeblikket. Direkte afledet heraf, så falder liggetiderne på Euro V-dieselbilerne, der gennem mange måneder ellers steg i lagerdage.

Mens antallet af diesel- og benzinbiler falder markant, så er det modsatte tilfældet for plug-in hybriderne. På trods af massiv interesse og køb af bilerne, så er importen af nyere plug-in hybrider fra især det tyske marked så stor, at udbuddet stiger. Det har ikke nogen konsekvenser for liggetiderne, der fortsat er lave for plug-in hybriderne. For elbilernes vedkommende, så er liggetiderne svagt stigende, og udbuddet stabilt.

 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 20, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 107, og  udbuddet af B2B biler er faldet en smule i forhold til sidste uge til indeks 104.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket holder prisniveauet i et højere niveau end før COVID. Der mærkes, at flere markeder i Europa i stigende grad omlægger til plugin og elbiler. I Tyskland vedtog man i sidste uge en pakke på EUR 2 mia. som skal sikre landsdækkende ladestandere i hele Tyskland. Det begynder nu at udmønte sig i en stærkt stigende efterspørgsel efter nyere hybrid og elbiler.  Vi mærker det ved, at mange forhandlere har fokus  på hjemtagelse af almindelige brugte biler fra vores udenlandske auktioner.

Der er ved at komme gang i det tyske marked igen, selvom de fortsat er ramt af hårde COVID-restriktioner.

Skulle du endnu ikke have adgang til at købe disse biler er du naturligvis velkommen til at kontakt os på 82 303 505 eller på mail support@autoporff.dk.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
De danske bilejere søger stadigt mere og mere ud og benytte sig af C2B vurderingerne på de portaler vi leverer til, og de  vokser massivt i øjeblikket,  og det har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 135 for den forgangne uge.