Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 2 – det danske bilmarked

20.01.2021

Der er et naturligt fokus på prisjusteringer i øjeblikket, efter den gradvise implementering af L129. Vi kan konstatere, at nu begynder bevægelserne i premium-segmentet at tage fart for anden uge i træk.

Vi opsamler, som lovet, data på prisudviklingen i de enkelte segmenter indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr. er prisindekset nede i 97,1, og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 96,9.

Det generelle prisindeks er i 99,8. Der blev rettet lige under 2.500 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 788 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo. Det er 41 % flere prisrettede biler fra de mærker i forhold til uge 1.

Det er primært premiumbilerne, der bliver rettet ned i pris, i forhold til deres samlede andel af markedsudbuddet. Det gælder ikke kun plug-in hybriderne, men også søstermodeller. Markedslogikken er, at når plug-in hybriderne rettes ned i pris, så bør lignende modeller med benzin eller dieselmotor også rettes i pris.

Markedskommentar fra Autoproff for uge 2 2021

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset er steget en smule fra sidste uges indeks 103 til indeks 104. Årsagen er at det p.t. er et faldende udbud af brugte B2B biler, grundet de faldende udleveringer af nye biler. Det er fortsat størst fald på de lidt større fuldafgifts-premiumbiler, som mærker effekten af offentliggørelsen af de nye priser på flere pluginhybridmodeller.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Det er et lavere udbud af B2B biler netop nu, og vi er nede på et indeks på ca. 60 på antal udbudte biler, hvilet kan mærkes. Vi har en forventning om, at dette fortsættes frem til april. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Muligheden for, at man nu må booke prøvekørsler hos kunderne eller på et neutralt sted har fået antallet af garantiprisforespørgsler til at stige, og i den forgange uge har vi været oppe på indeks 100.