Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 19 – det danske bilmarked

19.05.2021

Udbuddet af brugtbiler, især nyere modeller er en udfordring. Det gælder især nyere diesel- og benzinbiler. Såvel liggedage som prisrettelserne på biler under 36 måneder holder det laveste niveau i mange måneder. Antallet af nyoprettede elbiler steg i sidste uge, men salget medførte, at det samlede udbud faldt. I forhold til nyere plug-in hybrider, så steg antallet af nyoprettelser så meget, så selvom der blev handlet et højt antal biler, så steg udbuddet med 1,2 % på én uge. Bemærk, at det stort set er nyere plug-in hybrider under 12 måneder, der kommer til salg.

Også endnu en note om Euro V-dieselbilerne, der er i flere år har været udfordret på brugtbilmarkedet med stigende liggedage og faldende priser til følge. Udbudssituationen er nu så alvor, at de biler, der før var så vanskelige at sælge, nu igen har forbrugernes interesse. Men bilerne bliver fortsat rettet massivt ned i pris. Overvej om prisrettelserne er relevante ud fra, at søgningerne på Bilbasen på netop de biler stiger i øjeblikket, hvilket er den første indikator på stigende efterspørgsel.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 19, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset lå igen i sidste uge på indeks på 105, og  udbuddet af B2B biler er faldet en smule i forhold til sidste uge til indeks 106. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er fortsat god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket holder prisniveauet i et relativt højt niveau. Der mærkes et stigende fokus på at indkøbe plugin og elbiler fra vores udenlandske auktioner. Der er ligeledes større fokus fra mange forhandlere på hjemtagelse af almindelige brugte biler fra vores udenlandske auktioner.

Der er ved at komme gang i det tyske marked igen, selvom de fortsat er ramt af hårde Covid-19 restriktioner.

Skulle du endnu ikke have adgang til at købe disse biler er du naturligvis velkommen til at kontakt os på 82 303 505 eller på mail support@autoporff.dk

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

De danske bilejere søger stadigt mere og mere ud og benytte sig af C2B vurderingerne på de portaler vi leverer til, og de  vokser massivt i øjeblikket,  og det har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.