Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 17 – det danske bilmarked

05.05.2021

Udbuddet af brugte biler er under pres. Men under de overordnede tal gemmer der sig store forskelle mellem segmenterne. Nyere dieselbiler har virkelig fået moment og sælger godt, men mellemårgangene fra 2010 til 2016 oplever relativt høje liggedage. Det er værd at bemærke, at ældre dieselbiler i årgangene 2005 til 2010 sælger overraskende godt. Det kan skyldes, at priserne gennem noget tid har været faldende. Det er dog vigtigt at understrege, at der er store regionale forskelle mht. salget af dieselbiler.

Som i sidste uge er der massiv interesse og søgninger på nye plug-in hybrider, og selv om udbuddet stiger marginalt, så er liggetiderne isoleret på plug-in hybrider nedadgående. Igen er der store forskelle mht aldersfordelingen, og tommelfingerreglen er, at jo nyere bil, jo større interesse.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 16, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå igen i sidste uge højere end gennemsnittet, men er igen faldet ét point i forhold til uge 16 og er på  indeks 105. Udbuddet af B2B biler er steget en smule i forhold til sidste uge på indeks 109. De på øvrige internationale markeder herunder Tyskland ligger udbuddet stabilt nu, og manglen på microchips vanskeliggør udleveringer af nye biler, hvilket skubber lidt til B2B markedet. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket holder prisniveauet i et relativt højt niveau. Vi mærker at flere og flere nyvognsforhandlere får mere og mere fokus på at få øget kompetencerne indenfor brugtvognshandel og opbyggelsen af mere brugtvognssalg. Vi ser fortsat ,at de fleste brugte biler der købes på auktionen, hurtigt omsættes igen, da der er en høj efterspørgsel efter brugte biler detail. Det er dog værd at bemærke, at når vi sammenligner salgspriserne B2B med de efterfølgende B2C priser, ses det tydeligt at bruttoavancerne er under pres, og at det kræver at man optimerer alle stedet for at have en lønsom brugtvognsforretning. Vi oplever igen et øget salg af plug-in og elbiler fra specielt Tyskland til Danmark, hvor flere af vores kunder køber nyere biler hjem.

Skulle du endnu ikke have adgang til at købe disse biler er du naturligvis velkommen til at kontakt os på 82 303 505 eller på mail support@autoporff.dk


GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til vokser fortsat massivt i øjeblikket,  og det har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i indeks 138 for den forgangne uge.