Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 16 – det danske bilmarked

28.04.2021

Selvom forrige uges markedsrapport var den sidste med særligt fokus på prisudviklingen for især plug-in hybriderne, så viser et tjek af udviklingen, at priserne fortsat er stabile og endda stigende i de mest efterspurgte segmenter. Igen er konklusionen, at markedet har indrettet sig efter konsekvenserne af L129, og at prisfaldenes tid er ovre.

Indtrykket fra nøgletallene i uge 16 er, at omsætningen er høj, og at udbuddet stadig er en udfordring i en alt andet lige betragtning. Det er yderst vanskeligt at skaffe brugte biler i øjeblikket, og det er en global tendens, der understreges af markedsrapporter fra de tyske, amerikanske og japanske markeder. Det gælder alle drivlinier, men især elbiler og plug-in hybrider. De internationale forventninger er, at det vil vare ved resten af året og ind i 2022.

Der er fortsat fokus på elbiler og plug-in hybrider, men en gennemgang af salget af dieselbiler i første kvartal viser, at omsætningen af dieselbiler kun er faldet med 1,1 % sammenlignet med Q1 2020. Der handles altså stadigvæk et meget højt antal dieselbiler på det danske marked, og der er ikke tale om en massiv kundeflugt væk fra den drivline på nuværende tidspunkt.
 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 16, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå igen i sidste uge meget højt, om end faldet ét point i forhold til uge 15 og var på  indeks 106. Udbuddet af B2B biler var i den forgange uge på samme høje niveau fra uge 15 uge på indeks 108. De på øvrige internationale markeder herunder Tyskland ligger udbuddet stabilt nu, og manglen på microchips vanskeliggør udleveringer af nye biler, hvilket skubber lidt til B2B markedet. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket holder prisniveauet i et relativt højt niveau. Vi mærker, at flere og flere nyvognsforhandlere får mere og mere fokus på at få øget kompetencerne indenfor brugtvognshandel og opbyggelsen af mere brugtvognssalg. Vi ser fortsat, at de fleste brugte biler der købes på auktionen, hurtigt omsættes igen, da der er en høj efterspørgsel efter brugte biler detail. Det er dog værd at bemærke, at når vi sammenligner salgspriserne B2B med de efterfølgende B2C priser, ses det tydeligt at bruttoavancerne er under pres, og at det kræver at man optimerer alle steder for at have en lønsom brugtvognsforretning. Vi oplever igen et øget salg af plug-in og elbiler fra specielt Tyskland til Danmark, hvor flere af vores kunder køber nyere biler hjem.

Skulle du endnu ikke have adgang til at købe disse biler er du naturligvis velkommen til at kontakt os på 82 303 505 eller på mail support@autoporff.dk


GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til vokser fortsat massivt i øjeblikket,  og det har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i indeks 137 for den forgangne uge.