Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 15 – det danske bilmarked

21.04.2021

Nærværende ugerapport bliver den sidste med en særskilt analyse af plug-in hybridernes prisudvikling. Årsagen er, at alle data indikerer, at brugtbilmarkedet har stabiliseret sig efter L129, og at vi ligefrem konstaterer stigende priser på de mest efterspurgte, nyere premium-plug-in hybrider. Det hænger sammen med prisstigninger fra importørernes side, ligesom der er leveringsudfordringer af helt nye premium-plug-in hybrider. Det interessante er her, at elbiler fortsat er ekstraordinært efterspurgte, men visse plug-in hybrider har lige så stor efterspørgsel og dermed følgende afkortede liggedage.

I uge 15 bremsede prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier op, hvilket vi også så i uge 14.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr. er prisindekset nede i 91,5 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90,1.

Det generelle prisindeks er i 97,5. Der blev rettet 2.279 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 291 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler. For premiumbiler med diesel- og benzinmotor og en alder fra 36 mdr til 60 mdr er prisindekset 96,5.

 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 15, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå igen i sidste uge meget højt, om end det er faldet 1 procentpoint i forhold til uge 14, og var på  indeks 107. Udbuddet af B2B biler var i den forgange uge steget igen og var i indeks 108, og de på øvrige internationale markeder herunder Tyskland vokser udbuddet af B2B biler fortsat.  Flere mærker har godt gang i udleveringen igen af nye biler, mens andre fortsat er ramt af længere leveringstider.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker at flere og flere nyvognsforhandlere får mere og mere fokus på at få øget kompetencerne indenfor brugtvognshandel og opbyggelsen af mere brugtvognssalg. Vi ser fortsat, at de fleste brugte biler der købes på auktionen, hurtigt omsættes igen, da der er en høj efterspørgsel efter brugte biler detail. Det er dog værd at bemærke at når vi sammenligner salgspriserne B2B med de efterfølgende B2C priser, ses det tydeligt at bruttoavancerne er under pres, og at det kræver at man optimerer alle stedet for at have en lønsom brugtvognsforretning. Vi oplever igen et øget salg af plug-in og elbiler fra specielt Tyskland til Danmark, hvor flere af vores kunder køber nyere biler hjem.

Skulle du endnu ikke have adgang til at købe disse biler er du naturligvis velkommen til at kontakt os på 82 303 505 eller på mail support@autoporff.dk

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til vokser massivt i øjeblikket,  og det har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i indeks 135 for den forgangne uge.