Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 14 – det danske bilmarked

15.04.2021

Det helt store spørgsmål efter indførslen af L129 tidligt på året er, hvornår brugtbilpriserne har rettet sig. Nu tyder det på, at markedsudviklingen har rettet sig, og de store prisfalds tid er ovre. Vi vurderer, at det er den store interesse og efterspørgsel efter plug-in hybrider, der har bremset prisfaldene. Samtidig kan vi konstatere, at der er efterhånden lange leveringstider på mange nye plug-in hybrider, og det sender nogle bilkøbere over på brugtbilmarkedet, hvor leveringstiderne er kortere. I den kommende tid fortsætter vi med at holde markedsudviklingen under lup, og orienterer jer om prisudviklingen på brugtbilmarkedet er blevet stabiliseret.

I uge 14 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier, om end på et meget lavere niveau end i de tidligere uger. I alt er 97 % af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr. er prisindekset nede i 91,5 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90.

Det generelle prisindeks er i 97,4. Der blev rettet 2.053 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 268 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler. For premiumbiler med diesel- og benzinmotor og en alder fra 36 mdr til 60 mdr er prisindekset 96,5.

 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 14, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå igen i sidste uge meget højt, og var igen oppe på  indeks 108. Udbuddet af B2B biler var i den forgange uge steget igen og var i indeks 107, og de på øvrige internationale markeder herunder Tyskland vokser udbuddet af B2B biler fortsat.  Flere mærker har godt gang i udleveringen igen af nye biler, mens andre fortsat er ramt af længere leveringstider.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker at flere og flere nyvognsforhandlere får mere og mere fokus på at få øget kompetencerne indenfor brugtvognshandel og opbyggelsen af mere brugtvognssalg. Vi ser fortsat, at de fleste brugte biler der købes på auktionen, hurtigt omsættes igen, da der er en høj efterspørgsel efter brugte biler detail. Det er dog værd at bemærke, at når vi sammenligner salgspriserne B2B med de efterfølgende B2C priser, ses det tydeligt at bruttoavancerne er under pres, og at det kræver, at man optimerer alle steder for at have en lønsom brugtvognsforretning.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i indeks 130 for den forgangne uge.