Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 13 – det danske bilmarked

07.04.2021

Husk, at vi har et webinar i morgen omkring markedsudviklingen set i lyset af L129 – det finder sted fra kl. 9.00 til 9.45. Er du ikke tilmeldt og ønsker at deltage, kan du tilmelde dig her.

Med 782.000 besøgende på Bilbasen satte interessen for brugte biler rekord i uge 13. Samtidig steg udbuddet marginalt, og antallet af prisrettelser holdt det laveste niveau både nominelt og i antal. Liggedagene er stabile med 57 dage i snit, mens de 20 mest omsatte modeller ligger 48 dage på lager.

I uge 13 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier, om end på et lavere niveau end i de tidligere uger. I alt er 96 % af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 91,6 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90.

Det generelle prisindeks er i 97,4. Der blev rettet 2.154 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 279 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler. For premiumbiler med diesel- og benzinmotor og en alder fra 36 mdr til 60 mdr er prisindekset 96.8.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 13, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset er øget i forhold til  sidste uge, og er nu på indeks 108. Udbuddet af B2B biler var i den forgange uge steget, og var i indeks 106, og de på øvrige internationale markeder herunder Tyskland vokser udbuddet af B2B biler fortsat.  Flere mærker har godt gang i udleveringen igen af nye biler, mens andre fortsat er ramt af længere leveringstider.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker fortsat stigende fokus fra flere og flere forhandlere, både nyvogns- og brugtvognsforhandlere for at deltage i vores internationale auktioner med biler fra andre europæiske lande. Det mærkes dog at de brugte biler der købes på auktionen, hurtigt omsættes igen, da der er en høj efterspørgsel efter brugte biler detail. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor, som i sidste uge oppe i indeks 130 for den forgangne uge. 

Vi kan generelt kigge tilbage på en marts måned med et stort aktivitetsniveau, som tangerer en rekord på B2B.

I morgen kommer månedsrapporten for marts måned, og vi kan allerede nu afsløre, at omsætningen på brugtbilmarkedet er steget 33,2 % YoY. Dernæst er lancerer vi en top-fem over søgninger på plug-in hybrider og elbiler.