Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 12 – det danske bilmarked

31.03.2021

Efter fem uger med fald i udbuddet af brugte biler, så var der marginalt flere biler til salg på Bilbasen i uge 12. Det er en tendens, der også ses på de internationale markedspladser, herunder Mobile.de, som vi følger. Det er yderst positive nyheder, hvis vi kan få flere biler i markedet.

Igen er det udbuddet af de elektrificerede biler, der fortsætter med at stige, og det er bemærkelsesværdigt, at det er nærmest nye elbiler og plug-in hybrider, der sættes til salg.

I fredags offentliggjorde JP.dk en podcast (Bilradio), hvor journalist Christian Schacht og jeg talte om netop importen af brugte, nyere elektrificerede biler fra især Tyskland og Frankrig, lyt med her, hvor vi berører emnet ved tidskode 12:15:

https://jyllands-posten.dk/podcast/bilradio/ECE12862484/saadan-sparer-du-3000060000-kr-paa-en-naermest-ny-bil-fra-det-tyske-marked/

I uge 12 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. I alt er 95 % af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr. er prisindekset nede i 91,7 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90,1.

Det generelle prisindeks er i 97,5. Der blev rettet næsten 2.300 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 322 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler. For premiumbiler med diesel- og benzinmotor og en alder fra 36 mdr. til 60 mdr. er prisindekset 96.9.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 12, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset ligger på samme niveau som i sidste uge på indeks 106,5. Udbuddet af B2B biler var i den forgange uge steget og var i indeks 105, og de på øvrige internationale markeder herunder Tyskland vokser udbuddet af B2B biler fortsat.  Flere mærker har godt gang i udleveringen igen af nye biler, mens andre fortsat er ramt af længere leveringstider.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker fortsat stigende fokus fra flere og flere forhandlere, både nyvogns- og brugtvognsforhandlere for at deltage i vores internationale auktioner med biler fra andre europæiske lande. Det mærkes dog at de brugte biler der købes på auktionen, hurtigt omsættes igen, da der er en høj efterspørgsel efter brugte biler detail.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor oppe i indeks 130 for den forgangne uge.