Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 11 – det danske bilmarked

24.03.2021

Antallet af prisrettelser fortsætter på et højt niveau. Det er fortsat premium plug-in hybrider, der rettes i pris sammen med ældre dieselbiler. Derudover indikerer de øvrige nøgletal høj aktivitet på brugtbilmarkedet i den forgangne uge. Interessen var grundlæggende høj med over 734.000 besøgende på Bilbasen i løbet af ugen.

Det er dog fortsat bekymrende fra en markedsanalytisk tilgang, at udbuddet svinder ind for femte uge i træk, og vi nu nærmer os det laveste antal udbudte biler i flere år. Især når efterspørgslen fortsat er så høj.

I uge 11 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. I alt er næsten 95% af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 91,8 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90,2.

Det generelle prisindeks er i 97,6. Der blev rettet næsten 2.600 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 407 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler. Det kigger vi nærmere på i næste uge.
 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 11 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset har flyttet sig yderligere en smule op fra sidste uge og ligger på indeks 106,5. Udbuddet af B2B biler var i den forgange uge på niveauet før Corona på indeks 100, og de på øvrige internationale markeder herunder Tyskland vokser udbuddet af B2B biler nu igen.  Det virker som om der er kommet gang i udleveringen igen af nye og brugte biler til forbrugerne.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker fortsat stigende fokus fra flere og flere forhandlere, både nyvogns- og brugtvognsforhandlere for at deltage i vores internationale auktioner med biler fra andre europæiske lande. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor oppe i indeks 125 for den forgangne uge.