Ugentlig Markedsrapport 2020 - Uge 52 – det danske bilmarked

30.12.2020

I fremtiden indarbejdes data og kommentarer fra Autoproff i Bilinfo/Bilbasens ugerapport. Baggrunden er, at derved vil de professionelle aktører i bilbranchen få et forbedret indblik i bevægelserne i markedet. I forhold til uge 52 har Autoproff følgende observationer:

Markedskommentar fra Autoproff for uge 52 2020
På B2B markedet har året sidste uge været præget af god aktivitet. Der er fortsat stor efterspørgsel efter nyere brugte biler hos de danske og udenlandske forhandlere. Prisindekset (forholdet mellem udbudsprisen og salgspriser) ligger på indeks 104. Det er primært biler segmenterne A, B og C samt de mindre SUV modeller fra 3-6 år der efterspørges. De større modeller specielt med fuld afgift er sværere at sælge. På de lukkede auktioner der afholdes for flere af nyvogns-importørerne på deres interne biler, efterspørges plugin hybrid fortsat højt.

I den kommende tid vil vi desuden afdække markedsudviklingen i lyset af L129. Der vil være et naturligt fokus på premium-markedet i almindelighed, og de modeller, hvor de nye plug-in-hybrider falder meget i pris i særdeleshed. Vi udarbejder i den forbindelse en række særlige prisindekser for hele markedet og de enkelte segmenter, hvor indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020. Første version af prisindekserne kommer i næste uge.

For uge 52 kan vi konstatere, at der endnu ikke er indtruffet en bredere markedsreaktion i form af prisjusteringer i blandt premiummærkerne. Det kan skyldes et nedsat aktivitetsniveau i juleugen, hvor vi generelt kan konstatere, at såvel besøgende som aktiviteterne i øvrigt har været på det laveste niveau i 2020. Det er ikke nogen overraskelse.