Udbuddet af brugte biler stiger fortsat

Der er for alvor kommet gang i brugtbilsmarkedet. Både målt på udbud og efterspørgsel ser vi et totalmarked med pil op ad, og det samme gør sig gældende henover langt de fleste klasser. Kigger man godt efter i krystalkuglen, så ser det billede ikke ud til at ændre sig her i andet kvartal, hvor især efterspørgslen af nyere brugte biler fortsat vil være markant.

LÆS OGSÅ: Tre ting du ikke vidste om Bilinfo

Tallene viser også, at det totale brugtbilsmarked er meget tæt på at være i balance. Og med en samlet efterspørgsel, der lige nu løber hurtigere end udbuddet, så går der nok ikke længe før vi ser et totalmarked, der enten er i balance eller med en lille overvægt i efterspørgsel.  

 

Ubalance i flere klasser

Selvom udbuddet stiger henover hele brugtbilsmarkedet, så viser et hurtigt kig på tallene, at der er ubalance mellem udbud og efterspørgsel i en række klasser.

LÆS OGSÅ: Udbudsindikatoren: Brugtbilsmarkedet på vej i balance

Tydeligst blandt mikro og minibiler, hvor der stadig er et markant overudbud, som også forventes at stige fremadrettet. Anderledes ser det ud for firmabiler og den mellemstore MPV-klasse. Her ligger udbuddet en del under efterspørgslen, hvor sidstnævnte endda forventes at blive underudbudt endnu mere fremadrettet.

 

Tidligere leasingbiler bliver udbudt

En del af forklaringen på det stigende udbud i markedet skyldes, at der for to til fire år siden er blevet solgt et stigende antal nye biler, hvoraf mange af dem siden har været en del af leasingmarkedet. De bliver nu udbudt på brugtbilsmarkedet, og det er altså en af grundende til, at udbuddet nu er opadgående. Det samme gør sig gældende for en række firmabiler, der er købt i samme periode.