Pas på: Udbuddet af biler vokser, mens priserne er stagneret

Bilinfos Udbudsindikator viser forholdet mellem udbud og efterspørgsel på det danske bilmarked. Er der færre biler til salg end der er efterspørgsel efter, så er værdien i Udbudsindikatoren under 100. Og er der flere biler til salg, så er den tilsvarende over 100.

Hold igen med indkøbene

Den aktuelle værdi for Udbudsindikatoren er lige nu 98. Det er den højeste værdi som Bilinfo har målt i tre år. Med andre ord, så er markedet tættere på at være i balance end nogensinde før. Det betyder for forhandlerne, at de skal være varsomme med at købe biler ind til høje priser. Årsagen er, at jo tættere vi kommer på en balance i markedet, jo større sandsynlighed er der for et prisfald. Og netop brugtbilpriserne er stagneret hen over de seneste fire måneder.

Læs også: Lead Management: Tæt på kunderne - fra sælger til direktør

Markedet er mættet

”Det er min klare opfattelse, at den store efterspørgsel vi har set efter brugte biler i alle klasser er ved at være mættet. Der vil naturligvis fortsat være efterspurgt brugte biler i vid udstrækning, men ikke på det niveau som vi har set i de seneste tre år. Derfor lyder anbefalingen at være påpasselig med at købe ind til høje priser,” siger Jan Lang, markedsanalytiker på Bilbasen og for Bilinfo.