Ny undersøgelse: Stigende efterspørgsel på større brugtbiler

Den generelle efterspørgsel på biler er ved at løbe fra udbuddet. I en netop offentliggjort undersøgelse har Bilinfo endnu engang taget temperaturen på det danske brugtbilsmarked.

Siden sidste undersøgelse i andet kvartal 2016 har pilen kun peget i en retning: For mange vil købe, for få vil sælge. 

Der er nemlig rigtig godt gang i salget af brugte biler. Næsten for godt. Efterspørgslen overstiger i høj grad udbuddet, og særligt de eftertragtede store og mellemstore biler er der for få af herhjemme.

Udbud lavere end efterspørgsel

Overordnet set betyder det en forventning om, at priserne generelt vil fortsætte med at stige. Det giver en række udfordringer for forhandlerne, der nu skal omstille sig til de skiftende tendenser og højere priser på indkøb af biler. Totalt set ligger udbuddet ca. 5 procentpoint under efterspørgslen.

Billedet er dog et andet for de små bilklasser. De før meget populære mikro- og minibiler er lige nu i overudbud, og derfor er det her realistisk at forvente et fald i priserne. Den gennemsnitlige liggetid for mindre biler uanset alder er stigende og er på nuværende tidspunkt omkring 80 dage.

Leasing populært

Fremover ser det ud til, at brugte luksusbiler vil være markant underudbudt grundet den stadig stigende efterspørgsel. Det skyldes primært, at stadigt flere og flere vælger et af de mange attraktive leasingtilbud, herunder flex- og deleleasing. I gennemsnit er liggetiden generelt for større, nyere brugtbiler kun 60 dage.

Undersøgelsen er vejledende og tager ikke højde for pludselige markante forandringer i markedet, såsom ændringer i registreringsafgiften. 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold Læs mere

Luk