Markedsrapport oktober 2020 – det danske bilmarked

12.11.2020

Den høje efterspørgsel, kombineret med et lavt udbud, sender prisindekset op på det højeste niveau siden januar 2018. Der er ingen tegn på, at priserne på brugtbilmarkedet falder på kort og mellemlang sigt. Men en afgiftsomlægning, kan naturligvis ændre på dette billede – kortvarigt. Årsagen hertil er, at underudbuddet af brugtbiler vil fortsætte ind i 2021.

Månedsgennemsnittet for januar til og med oktober mht. antallet af transaktioner på brugtbilmarkedet er for første gang over 50.000 stk., og dermed tegner det til, at antallet af transaktioner for første gang, kommer tæt på eller endda over 600.000 – det er aldrig set før.

En dybere analyse af transaktionerne viser, at manglen på nyere brugtbiler medfører, at bilkøberne erhverver ældre modeller i stigende grad, og alderssegmentet fra fem til syv år, er steget mest i omsætning i oktober sammenlignet med de tidligere måneder.

Samtidig fortsætter tendensen, med massiv efterspørgsel efter brugte el- og hybridbiler. Det ses bl.a. i forhold til, at søgningerne efter el- og hybridbilerne fra populære modeller såsom Golf VII og VW Passat, er tæt på niveau med søgningerne efter modellernes dieseludgaver på trods af, at udbuddet af diesel-drivlinie er mange gange større.

I forhold til liggetiderne, så er det første gang, at to Tesla modeller er på topti-listen over biler med færrest liggedage, hvor Tesla Model 3 er kortest tid om at blive solgt, mens Tesla Model S deler 3-pladsen ved at være 29 dage om at blive solgt.

undefinedundefined