Brugtbilmarkedet lever i bedste velgående

16.04.2019

Sidste års turbulente brugtbilmarked er et overstået kapitel. Nu er momentum genvundet, og markedet er igen stabilt.
Det er til klar fordel for både forbrugerne og forhandlerne

Der er gang i brugtbilmarkedet og salget af brugtbiler er steget med fire procent i årets første kvartal, sammenlignet med 2018. Det mærkes specielt hos Bilbasen, som har godt 65.000 biler til salg, hvilket er det højeste antal udbudte biler i flere år.

”Udbuddet af brugte biler stiger. Vi har fået fire procent flere brugtbiler til salg på Bilbasen i løbet af de sidste seks uger”, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen. ”Samtidig ser vi også, at liggetiderne falder fra måned til måned”.

Det tager i gennemsnit 60 dage at sælge en brugt bil på Bilbasen. Det tager kortest tid, at sælge nyere brugte biler under tre år, som i gennemsnit tager 52 dage at blive solgt.

undefined

En fordel for forhandleren men også for forbrugerne

Den stigende efterspørgsel på brugtbilmarkedet har været med til at presse prisgennemsnittet for brugte biler en smule op. Blandt andet er Bilbasens prisindeks steget marginalt fra 90,3 i februar til 90,6 i marts. Det er hovedsagligt interessen for nyere brugtbiler, der er årsagen til denne prisstigning.

”Når markedet er stabilt, så har forhandlerne en rigtig god fornemmelse af, hvilke biler de hurtigst kan omsætte, og hvilken pris bilen skal sættes til salg for. Det giver dem en bedre salgsproces og lagerstyring”, siger Jan Lang. Han vurderer også, at den nuværende situationen er god for forbrugerne.

”Det er i øjeblikket en god situationen for bilkøberne, da et mere stabilt markedet er lettere at navigere i. Det betyder, at det er meget lettere at gennemskue bilpriserne, og hvad det koster at eje bilen i fremtiden”, fastslår Jan Lang.

Hvad er bilkøberne på udkig efter?

Der er en bred vifte af brugte biler, som er meget efterspurgte i øjeblikket. Men det er specielt de mindre biltyper og nyere brugte premiumbiler, som bilkøberne er interesserede i.

”Ser vi eksempelvis på de mindre bilklasser, så er det modellerne Volkswagen up! og SEAT Mii, der er blandt de hurtigst solgte på Bilbasen. Vi ser også en markant stigning i søgningerne af nyere brugte premiumbiler såsom Mercedes C-klasse, Audi A4 og BMW 3-serie”, siger Jan Lang.

Bilbasens markedsanalytiker forklarer også, at der forsat er udfordringer med dieselbilerne. Udbuddet og efterspørgslen bevæger sig i hver deres retning. Her er situationen den, at udbuddet af brugte dieselbiler er stigende, mens efterspørgslen er let faldende. Det er dog værd at bemærke, at der er fin søgning efter nyere brugte dieselbiler, der er under fire år gamle.

Brugtbilmarkedet i korte træk

Stigende udbud af brugte biler – udbuddet er steget fire procent de seneste seks uger på Bilbasen

Faldende liggetider – det tager i gennemsnit 60 dage at få solgt en brugt bil

Svagt stigende brugtpriser – Bilbasens prisindeks steget fra 90,3 til 90,6

Stigende efterspørgsel for brugte biler – nyere brugte biler, som er under tre år og mindre biltyper

Udfordringer med dieselbiler – udbuddet stiger mens efterspørgslen falder