Data på mere end en kvart million biler

13.10.2017

Hvad har en splinterny VW Golf GTE tilfælles med en Ford Mondeo 2,0 TDCI fra 2011 og en Oldsmobile Curved Dash fra 1903. Jo – de er alle at finde i Bilinfo’s omfattende modelkatalog, der netop har rundet 250.000 modeller.

Men det er ikke alene kvantiteten, der er afgørende for bilforhandlerne og en lang række af andre aktører, der bruger Bilinfo modelkatalog. Datakvaliteten er lige så vigtig.

”Vi tjekker vores data på flere måder, som et led i en fast procedure, der sikrer, at forhandlerne kan være helt sikre på, at oplysningerne om bilerne, som de arbejder med er helt korrekte,” siger Mathias Carlslund, der er modelkatalogadministrator hos Bilinfo. Han sidder ikke kun og kigger på data, men er også dagligt i dialog med brugerne af Bilinfo, hvis der er spørgsmål til konkrete bilmodeller.

”Vi har i de senere år oplevet et stigende behov for specielle importerede specialmodeller, og dem henter vi naturligvis også data på, men generelt er der også brug for, at de data som forhandlere og finansieringsselskaber bruger, er helt korrekte,” forklarer Mathias Carlslund, der har arbejdet med bildata hos Bilinfo gennem 13 år. Den daglige dialog med forhandlerne er helt afgørende for at udvikle modelkataloget, så det matcher deres behov.

”Langt de fleste af modellerne er naturligvis helt almindelige, men jeg noterer mig også, når der kommer henvendelser på biler med meget avanceret teknologi, eller andre specialmodeller,” siger Mathias Carlslund.

Modelkataloget bliver hvert år forøget med omkring 15.000 modeller, de fleste nytilkomne modeller ankommer enten tidligt på året, eller når bilimportørerne har præsenteret næste års biler i efteråret.

Fakta om Bilinfo’s modelkatalog

  • Oprettet i 1991
  • Over 250.000 forskellige biler er beskrevet
  • Flere kontrolprocesser sørger for, at datakvaliteten er bedst mulig
  • Tre medarbejdere i Bilinfo arbejder dagligt med administrationen af modelkataloget
  • Er tilgængelig i såvel Bilinfo-programmet som Bilinfo.net