Fire gedigne klassikere og ny dansker-favorit kæmper om at blive Årets Brugtbil 2018

21.06.2018

Til august løber Årets Brugtbil af stablen for 13. år i træk, når Bilinfo og Bilbasen sammen med en bred vifte af bileksperter og -journalister fra autobranchen, kårer en vinder af Årets Brugtbil 2018

Juryen har netop barberet listen, med de 100 mest handlede brugtbiler i 2017, ned til fem stærke finalister, ved hjælp af afstemning, og er nu klar til at præsentere, hvilke fem bilmodeller der stadig er med i kapløbet om at vinde titlen som Årets Brugtbil 2018.

undefined

De fem finale biler vil hen over sommerferien blive målt og vejet på en lang række parametre, inden vi kender svaret på, hvilke én af disse biler der løber af med sejren som Årets Brugtbil 2018. Ifølge Ebbe Sommerlund, brugtbilekspert fra Bilbasens blog og jurymedlem i Årets Brugtbil, handler Årets Brugtbil kåringen om, ”at finde den bil med den reneste samvittighed, som klarer sig bedst i forhold til holdbarhed, at holde omkostningerne nede, og hvor ejeren får mest bil for pengene”.

Spændingen er enorm
Netop Citroën C4 Cactus blev kåret som Årets Bil i 2015, hvor det handlede om at være den mest interessante nye bil. Den gang vandt Cactus på nytænkning i designet og en attraktiv pris, men nu er der nogle helt andre kriterier i spil. Om den nye dansker-favorit kan overraske igen, og vinde over fire veletablerede bilmodeller i Årets Brugtbil, som længere har været danskernes foretrukne bilmodeller, er uvis indtil Årets Brugtbil 2018 kåres på landsdækkende TV d. 16. august.

Kåring sætter fokus på brugtbiler
Kåringen af Årets Brugtbil medfører en række positive effekter for brugtvognshandlen. Ved at skabe større gennemsigtehed overfor forbrugerne, og give dem gode råd og vejledning, øges lysten til at handle biler brugt.