Ugentlig Markedsrapport 2022 - Uge 11 – det danske bilmarked

23.03.2022
Der er ikke nogen afmatning at spore på brugtbilmarkedet i nøgletallene for uge 11. Det er især bemærkelsesværdigt, at elbilerne bliver solgt i et meget stort antal. Det skyldes, at forbrugerne ser en mulighed i at spare på driftsomkostningerne ved at skifte fra benzin- og dieselbiler til elbiler især, men også plug-in hybrider. Derfor steg salget af dem markant i sidste uge, og dermed fortsatte tendensen fra uge 10. Der er nu godt 3.400 elbiler til salg, og dermed er udbuddet faldet med 15% på tre uger. Det på trods af, at forhandlerne opretter et meget højt antal nye elbiler til salg. På Bilbasen kan vi ligeledes se, at søgninger og visninger af elbilerne stiger markant i øjeblikket.
Ellers så var markedet relativt stabilt med 41 dage i snit for liggetiderne, et udbud på godt 50.000 biler, og så en lille stigning i såvel antal som det nominelle niveau for prisjusteringerne.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 11 2022:
AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
For første gang i lang tid kan vi se faldende priser på B2B markedet. Prisindekset for uge 11 faldt til indeks 105. Udbuddet af B2B biler lidt højere end i uge 10 på indeks 111. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, men der mærkes en lille opbremsning i forhold til tidligere. Der er stadig færre biler på vej ind, da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres forsat rigtig mange biler, og vores crossboarder salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Hvordan kommer priserne til at udvikle så de næste 4 måneder? Dette er et spørgsmål vi arbejder meget med, når vi netop nu på pristoppen af et rødglødende brugtvognsmarked.Der er fortsat travlt, og med et stigende online aktivitet fra forbrugere som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.