Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 46 – det danske bilmarked

25.11.2021
Der er rygende gang i brugtbilmarkedet fortsat, og kigger man isoleret på plug-in hybrider og elbiler, så kan udbuddet ikke følge med efterspørgslen. I sidste uge faldt det med fem procent samlet, men især elbilerne blev reduceret med 13% i antal. Som tidligere er det især de nyere elbiler under 12 måneder, der bliver færre af.

Vi har opgjort salget af nyere elbiler i perioden januar til oktober i år, og for bilerne under 12 måneder fra første registrering er salget steget over 500% i år. Generelt er salget af brugte elektriske biler steget med 280%, og vi forventer, at der i år sælges omkring 40.000 elbiler og plug-in hybrider.
Der sælges også rigtig mange diesel- og benzinbiler, og kigger man på liggetiderne for Euro V diesel med en km-stand på under 300.000 km, så er de halveret siden efteråret 2020.
Indsigter fra AUTOPROFF for uge 46:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 110, en smule under niveauet for uge 45 og udbuddet af B2B biler ligger 1% højere end i sidste uge på indeks 101.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stort fokus på at opkøbe plug-in hybrider og elbiler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.