Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 36 – det danske bilmarked

15.09.2021

Der er på mange måder fokus på plug-in hybriderne. Fra politisk side diskuteres deres reelle relevans i forhold til den grønne omstilling. Fra forhandlernes side er der fokus på at skaffe bilerne hjem til det danske marked, og forbrugerne køber stort ind af hybrid-teknologien med plug-in batteripakke. For femte uge i træk steg antallet af brugte biler marginalt, og det er især plug-in hybriderne, der driver antallet op. Nu er der godt 4.200 til salg. Samtidig øges interessen uge for uge, og den gode nyhed er, at liggetiderne fortsat er lave for de elektriske biler.

For benzinbilerne gælder det, at udbuddet fortsætter med at falde, og liggetiderne for nyere benzinbiler er rekordlave.


Markedsinput fra AUTOproff for uge 3
6, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 106, en smule over niveauet for uge 35, og udbuddet af B2B biler er faldet med yderligere 1% point i forhold til sidste uge til indeks 99.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder, at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. Det mærkes tidligere, at der udleveres færre nye biler og dermed kommer der færre indbytningsbiler ind.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder, at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 137 for den forgangne uge.