Ugentlig Markedsrapport 2021 - Uge 10 – det danske bilmarked

17.03.2021

Forhandlerne fortsatte med at skærpe deres prisprofiler i uge 10, hvor der blev reguleret det hidtil højeste antal biler for en uge i 2021. Og det virker, alle nøgletal indikerer høj aktivitet på brugtbilmarkedet. Interessen var grundlæggende høj med over 730.000 besøgende på Bilbasen i løbet af ugen.

Det er dog bekymrende fra en markedsanalytisk tilgang, at udbuddet svinder ind for fjerde uge i træk, og vi nu nærmer os det laveste antal udbudte biler i flere år. Især når efterspørgslen fortsat er så høj.

I uge 10 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. I alt er næsten 94 % af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 92 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90,5.

Det generelle prisindeks er i 97,7. Der blev rettet næsten 2.800 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 388 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 10 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset ligger på samme niveau som i sidste uge på indeks 106. Udbuddet af B2B biler i den forgangne uge er steget yderligere på niveau med niveauet før Corona på indeks 100. Det virker som om, at der er kommet gang i udleveringen igen af nye og brugte biler til forbrugerne.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker hver uge en stigende interesse for at deltage i vores internationale auktioner med biler fra andre europæiske lande. 

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor oppe i indeks 117 for den forgangne uge.