Ugentlig Markedsrapport 2020 - Uge 49 – det danske bilmarked

09.12.2020

Fredag d. 4. december kl. 16, fik vi den første forenkling af afgiftssystemet for køretøjer i Danmark, siden bilafgiftssystemet blev indført i 1925. Intet afgiftssystem er perfekt, især ikke L4, men det er klart, at forenklingen har været tiltrængt, og det er her vi ser, det største overordnede aftryk fra Transportskommissionens arbejde.

Der er vindere og tabere som konsekvens af omlægningerne – men det er for tidligt, at drage nuancerede konklusioner, da markedsdannelsen først lige finder sted. Det er vores vurdering, at markedet først vil sætte sig, i et bredt perspektiv i løbet af 5-7 måneder, ligesom vi så det med L4 i 2017-2018.

Dernæst så vil en række af konsekvenserne af omlægningerne i forhold til brugtbilmarkedet blive afbødet af det markante underudbud, som vi vil se fortsætte ind i 2021.

I den kommende tid producerer Bilbasen og Bilinfo fortsat ugerapporterne og månedsrapporterne, og så laver vi mellem jul og nytår den første overordnede analyse, hvor vi kigger på nybilspriserne og brugtbilspriserne efter L? vi har endnu ikke set hvad det nye afgiftskompleks hedder.