Markedsrapport januar 2021 – det danske bilmarked

10.02.2021

Isoleret set, så klarer brugtbilmarkedet sig bedre end nybilmarkedet, der faldt 45 % i omsætning YoY. Men et fald på 16,8 % for brugtbilmarkedet er stadig bekymrende. Det skal også bemærkes, at premium-segmentet er præget af markante prisfald som følge af afgifts- og prissænkningerne efter L129. Samtidig stiger udbuddet, og det samme gør liggedagene. Alt i alt en bekymrende udvikling. Eneste segment, der er i stigning er de elektrificerede biler i form af el- og plug-in hybrider, der fortsat har lave liggedage og meget høj interesse i form af visninger på Bilbasen.

Anbefalingen herfra er at have ekstraordinær fokus på prissætning og ikke mindst priskorrektioner, hvis man overvejer at sætte priserne ned. Erfaringerne fra de store afgiftsomlægninger i 2015 og 2017 var, at de forhandlere, der satte priserne ned først i forhold til de relevante biler, tog de mindste tab og havde de korteste liggedage.

Det er også værd, at bemærke, at i 2017 var brugtbilmarkedet først i balance syv måneder efter L4 blev indført.

*** Bilbasen og Bilinfo afholder i løbet af kort tid et webinar, hvor vi kigger detaljeret ind i markedsforandringerne som følge af L129 – der kommer snarest en indbydelse ud.