Årets Brugtbil 2017 er ...

Ford C-MAX er kåret som vinder af en jury på 18 eksperter fra bilbranchen og udvalgte bilmedier samt Bilbasens mange brugere, hvoraf over 30 % stemte på Ford C-MAX som favorit.

 

Hvilken model har vundet?

Det er anden generation af Ford's MPV C-MAX og Grand C-MAX, der er vinder. Modellen kom i 2010, blev Årets Bil i 2011, fik en afløser i 2015 og i 2017 er den altså Årets Brugtbil. Fra ny er der solgt godt 9.000 modeller af Ford C-MAX og Grand C-MAX, oplyser Ford Danmark. 

 

Hvorfor vandt den?

Ford C-MAX har få fejl og klarer sig for eksempel klart bedst i de tyske synshaller blandt de fem finalister. Modellen har få generelle problemer, den er praktisk og så kører den fremragende. Desuden fås den med kultiverede turbomotorer. For de med større pladsbehov har Grand C-MAX skydedøre og i nogle tilfælde syv sæder. 

Her forklarer jurymedlem Niels Friis fra Ekstra Bladet Biler, hvorfor han stemte på C-MAX:

”For mig står Ford'en tilbage som en komplet pakke. Høj stjernerating fra Bilbasens brugere, fornuftigt reservedelsprisindeks og tilfredshed med især service og driftsøkonomi trækker op. Når man så kombinerer det med meget dynamiske køreegenskaber i en bil, der egentlig ikke ligner én, der burde køre så godt, som den gør, så har man en vinder-formular. C-Max er både til hverdagens praktikalitetshensyn og til søndagsturens frie fornøjelser.”

 

undefined

 

Vindere sælger mere

Prædikatet Årets Brugtbil 2017 afføder en del opmærksomhed – både fra de medier, der er tilknyttet jurymedlemmerne, men også fra andre medier og importørerne hos det vindende mærke.

Og det kan mærkes på kunderne, når en bil vinder. Hos Bakkens Biler i Herning, førte sidste års kåring til et øget fokus på vinderen i udstillingen. 

”De lidt ældre BMW 3-serie havde været lidt svære at sælge, men da bilen blev kåret til Årets Brugtbil 2016, valgte vi at prøve dem igen. Det gik helt godt, og vi solgte mellem 20 og 30 BMW 3-serie i de sidste fire måneder af 2016, så vi kunne helt klart mærke en forskel”, fortæller indkøber ved Bakkens Biler, Thomas Green Jørgensen. 

 

Skab synlighed på forpladsen med Årets Brugtbil 2017 klistermærker

Har du Ford C-MAX i udstillingen sender Bilbasen automatisk klistermærker til at sætte på ruden, så dine kunder kan spotte vinderen. Klistermærkerne kan let tages af uden at efterlade limrester. Hvis du mangler klistermærker kan de bestilles hos Bilinfo Kundeservice på bilinfo@bilinfo.dk

Alle Ford C-Max i den vindende generation vil desuden blive tydeligt markeret med Årets Brugtbil 2017 logo på Bilbasen og i dag udsendes Årets Brugtbil 2017 nyhedsbrev Bilbasens brugere.

 

undefined

 

Hvad kan problemerne være med Ford C-MAX?

Ingen roser uden torne – det gælder også for en Ford C-MAX. Rustbeskyttelsen vinder for eksempel ingen priser. FDM ser en del problemer med klimaanlæg, der ikke virker. 1,0 Ecoboost har problemer med rust på vandrørene til turboen og så er der den sædvanlige med dieselbiler, der brokker sig over dårligt kørselsmønster. 

 

Hvor mange er til salg i Danmark?

Der er pt. lige omkring 270 C-MAX og Grand C-Max til salg på Bilbasen. Du kan se udbuddet her

 

Hvem er i juryen for Årets Brugtbil?

Juryen består af bilbranchefolk, biljournalister og Bilbasens brugere, der deltager med en vægt som ét jurymedlem stemme. Du kan læse om de andre finalister her.

 

undefined

 

Finalerundens resultat

Ford C-MAX 2010-2015 – 240 point

Škoda Octavia 2009-2013 – 115 point

Nissan Qashqai 2010-2014 – 100 point

Toyota Avensis 2012-2015 – 95 point

Renault Captur 2013-2014 – 20 point

 

Dermed er Ford C-MAX den bil i kåringens historie, der har vundet med størst mulig margen. Og med det relativt lave antal biler på markedet, skal der nok komme gang i salget af Ford C-MAX 2010-2015.